November 21., szombat
Ikonok
„… hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által, a tietek és az enyém által.” (Róma 1:12)

Az ikonok azok a számítógépen lévő kis képek (egy kis CD, egy papírlap, vagy egy róka, ami körülöleli a földet), amikre rákattintva érhetünk el egy programot.

Te és én is ikonok vagyunk. Mi vagyunk a legrövidebb elérési út Istenhez. A világmindenségben rengeteg csodálatos dolog van – az égen ragyogó csillagok, a hatalmas tengeri lények, vagy a nagy viharok mennydörgései – de mind közül mi hasonlítunk legjobban Istenre. Olvasd csak el az Újszövetséget, és te is rájössz. Nem sokat ír a szivárványokról (ezeket az Ószövetségben találod), vagy gyönyörű tájakról, melyek háttérképnek is beillenének. Arról beszél, hogy te és én arra lettünk teremtve, hogy hasonlítsunk Isten Fiára (ld. Róma 8:29). Nem kis dolog ám az Isten Fiára hasonlítani!

Menj, nézz fel az égre, és gondolkodj el ezen! (Igen, egy-null az égnek.)

Nos, ha rád nézünk, vagy ha te nézel ránk (esendő, de kegyelem által megmentett, hús-vér emberekre, akik a Tini Mai Ige logó mögött vannak) nemcsak minket látsz, hanem személyünkön túlnézve megpillantasz egy kicsit Istenből is. Ha hallgatod a történetünket, vagy mi hallgatjuk a tiédet, azon átragyog Isten, sokkal észrevehetőbben, mint ahogy bármilyen ámulatba ejtő vízesésben, vagy eget-földet rengető viharban megláthatnánk őt.

és most?

Keress a neten egy képet a kedvenc keresztyén szerződről vagy más hívő hírességről! Nézd meg őket jól! Hát nem ugyanolyan átlagos és hibákkal teli emberek, mint te? Most gondold végig mindazt, amit Istenért tettek életükben! Ne feledd, mindkét oldal egyformán igaz rájuk, és ha belegondolsz, rád is!

Lelki táplálék Isten igéjéből