Április 17., kedd
A körülményeidben Isten munkálkodik
„Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint” (Efezus 3:20)

Beosztjuk az időnket, elvesztegetjük az időnket, időt töltünk, időt spórolunk. Kívánjuk, hogy eljöjjön… kívánjuk, hogy elmúljon… látjuk, ahogy repül az idő, úgy érezzük, megáll. Nézzük az órát, naptárakat hurcolunk magunkkal… és mégis, Isten irányítja az időt. Ő teremtette az időt, és az idő korlátozza minden teremtményét, melyet az ő szerető keze irányít és vezet.” Minket meglepnek a váratlan fejlemények, de Istent még a legkatasztrofálisabb fordulatok sem érik váratlanul. Az, hogy hogyan szemléled az életedet, drámaian megváltozik, amikor rájössz, hogy ebben a pillanatban is Isten munkálkodik benned, hogy megvalósítsa célját. Gondolkodj el azon, vajon hogyan élnéd az életedet, ha teljesen biztos lennél abban, hogy időd lejártával Isten várna! Még ha már csak pár másodperced volna is hátra, biztos lennél benne, hogy ő munkálkodik a körülményeid által. A hit lényege, hogy elhiszed, hogy Isten ott van és gondoskodik rólad. „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz” (Zsidók 13:8). Az idő nem csökkenti erejét és a szeretetét, amellyel életedben munkálkodik. Ő ott volt a múltban, jelen van most, és ott lesz a jövőben is. Ezer esztendő előtte annyi, mint egy nap (ld. Zsoltárok 90:4). Isten végső célja nem csupán annyi, hogy túléld ezt a hetet, hanem hogy eljuss az örökkévalóságba. Isten minden helyzetben azon munkálkodik bennünk, hogy véghez vigye célját sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérni vagy gondolni merjük akár a legmerészebb imáinkban, kívánságainkban, gondolatainkban, reményeinkben vagy álmainkban.

és most?

 

Valamit határidőre kell elvégezned? Tölts 5 percet távol a munkától és a nyüzsgéstől, és hívd be Istent a hátralévő időbe!

 

 

Lelki táplálék Isten igéjéből