December 06., szerda
Légy önmagad!
„Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak.” (Efezus 4:25)

Nagy lehet a csábítás arra, hogy úgy tegyünk, mintha minden rendben lenne velünk. Szeretnénk jobb színben feltűnni másoknál, és ha őszinték vagyunk, be kell ismernünk, hogy az embereknek tetszeni akarás és mások elismerésének keresése mindannyiunkat csapdába ejt valamikor életünk során. De az a helyzet, hogy ha ilyen szintű tettetésben élünk, akkor képmutatók vagyunk. Márpedig ez nem szép dolog. Csakhogy olyan természetesen jön. Mit tehetünk azért, hogy elkerüljük? Először el kell ismernünk, hogy ezzel a problémával küszködünk, mert a Szentlélek csak ekkor tudja elkezdeni bennünk szabadító munkáját, ekkor tud elindítani a szabadság útján. Az embereknek tetszeni akarás és a tettetés nagy részét kiteszi életünknek, így egyáltalán nem meglepő, hogy nem tudjuk egyik napról a másikra leküzdeni. Ez egy folyamat, egy út, amelyen Isten végigkísér minket. Pál azt írja: „Mondom tehát, és tanúsítom az Úr nevében, hogy többé nem élhettek úgy, ahogyan a pogányok élnek hiábavaló gondolkodásuk szerint. Az ő elméjükre sötétség borult, és elidegenedtek az Istennek tetsző élettől… Ti azonban nem így tanultátok a Krisztust; ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban. Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak.” (Efezus 4:17–25).

és most?

Gondolj az életednek egy olyan területére, amiről tudod, hogy nem szoktad teljesen önmagadat adni. Ha ezt felismerted, kérd a Szentlelket, hogy lépjen közbe, és segítsen neked ezen a téren!

Lelki táplálék Isten igéjéből